Bilişim Teknolojileri

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN TANITIMI

Bilişim sektörü dünyada son 50 yıldır var olan ancak günümüzde olağanüstü öneme sahip olan bir sektördür. Katma değeri oldukça yüksek olan bilişim sektörü, gelişmiş ülkelerde gözde sektörlerin başında gelmektedir. Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe bilişim teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler. Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanında İse Web Programcılığı dalı okutulmaktadır.

WEB PROGRAMCILIĞI NEDİR?

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir. Genellikle tasarım ve görsel unsurlarla uğraşır.

İŞ BULMA İMKÂNLARI

Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait işyerleri, internet üzerinden ticaret (e- ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel işyerleri de açabilirler.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek Liselerinden başarılıolarak mezun olan öğrenciler girecekleri üniversite sınavlarından(YKS) SAY- 1 puan türünde

ü   Bilgi Teknolojileri,

ü   Bilgisayar Öğretmenliği,

ü   Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,

ü   Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği,

ü   Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği,

ü  Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri,

ü   Elektronik- Bilgisayar Öğretmenliği,

ü  Kontrol Öğretmenliği bölümlerine gidebilirler.

Veya EA- 1 puan türünde

Yönetim Bilişim Sistemleri 4 yıllık yükseköğrenim programlarına ek puan avantajı girebilme şansına sahiptirler.

GİDEBİLECEĞİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜMLERİ

Basım ve Yayın teknolojileri

Basın ve Yayıncılık

Bilgi güvenliği teknolojisi

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Eğitim)

Bilgi yönetimi (Uzaktan Eğitim veya Açık Öğretim)

Bilgisayar Operatörlüğü

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar teknolojisi

Coğrafi bilgi sistemleri

Görsel iletişim

Grafik Tasarımı

İnternet ve Ağ teknolojileri

Mobil teknolojileri

Sağlık bilgi sistemleri teknikerliği

Sahne ve gösteri Sanatları teknolojisi

Önlisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.

STAJ/BECERİ EĞİTİM BİLGİLERİ

Öğrencilerimiz 12.sınıfta haftanın 3 günü toplam 24 saat staj eğitimi almaktadır. Okulumuzun belirlediği kurumlarda staj yapabilecekleri gibi özel bilişim firmalarında da staj yapabilmektediler.

OKUTULACAK DERS VE SAATLERİ GÖSTEREN HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ

10.SINIFLAR

DERSLER                                                                  HAFTALIK SAATİ

Bilişim Teknolojileri Temelleri                                              5 saat

Programlama Temelleri                                                         3 saat

Bilişim Teknik Resim                                                           2 saat

Paket Programlar                                                                  2 saat

11.SINIFLAR

Web Programlama                                                                 10 saat

Animasyon                                                                            8 saat

Açık Kaynak İşletim Sistemleri                                            2 saat

12.SINIFLAR

Gelişmiş İnternet Uygulamaları                                              4 saat

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ(STAJ)                       24 saat

TANITIM, REHBERLİK VE YÖNLENDİRME İÇİN İLETİŞİM;